Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков отрече слуховете, че ще бъде освободен от

...
Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков отрече слуховете, че ще бъде освободен от
Коментари Харесай

Бойко Рашков с първи коментар дали ще оглави КПКОНПИ

Министърът на вътрешните работи  Бойко Рашков  отрече слуховете, че ще бъде освободен от поста си и ще заеме поста на началник на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ). " Слуховете не разясня ", съобщи Рашков пред bTV. За рокадата по върховете на властта се приказва от дни, само че до този миг нямаше удостоверение нито отказване от публични източници. " Той би бил страховит началник на КПКОНПИ ", считат депутати от разнообразни политически сили.

След като някогашния основен прокурор Сотир Цацаров напусна комисията, тя се ръководи краткотрайно от заместник-председателя Антон Славчев, някогашен кадър на ДАНС. Той оглавяваше комисията и през 2019 година след абсурда с терасата на тогавашния ръководител Пламен Георгиев.

Припомняме, че държавното управление анонсира, че готви нов антикорупционен закон, който да раздели комисията на две и да й даде големи пълномощия - за битка с корупцията и за конфискация на нелегално имущество. Месеци по-късно подобен закон обаче към момента няма.

Причината - разбирателството в обединението сред " ИТН " (ИТН) и всички останали се изчерпва единствено с това, че КПКОНПИ би трябвало да бъде разграничена на две. " Има Такъв Народ " упорстват ръководещите двата органа да вземат решенията си с цялостно болшинство. Другите партии от обединението не поддържат това и считат, че тази концепция може да попречи на работата на комисията.

Бойко Рашков  оглави Министерство на вътрешните работи по времето на двете служебни държавни управления на Румен Радев, а след това зае тази служба в кабинета на Кирил Петков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР